Software

voor constructie berekeningen en tekeningen

welke software wordt gebruikt voor constructie tekeningen en berekeningen?

naast de handmatige controles en gebruik van algemene software als Word en Excel, wordt gebruik gemaakt van geavanceerde rekensoftware. De software is zorgvuldig uitgekozen om voor uw projecten in te kunnen zetten. Deze software maakt het mogelijk om steeds complexere constructies, nog steeds efficiënt en praktisch uit te kunnen werken. Onze selectie aan software betreffen enkele hoofdrolspelers in de internationale constructie branche.

SCIA Engineer

SCIA Engineer is wereldwijd een grote speler voor de meest ingewikkelde constructies, zowel in 2D- als 3D. Ook Geldens Bouwadvies zet Scia in voor haar grotere projecten en extra kritische controles; Grote overspanningen, complexe platen en bijzondere krachtsverdelingen. Denk ook aan; “er is eigenlijk geen rekening gehouden met zonnepanelen, maar wat kan er wel/toch?” Wij controleren het met SCIA.

Naast rekenkundige controles, heeft SCIA ook een rechtstreekse ‘verbinding’ met onze verbindingensoftware om relatief eenvoudig en efficiënt de verbindingen mee te nemen in het ontwerp. Wilt u de verbindingen van uw project door ons als hoofdconstructeur meteen mee laten nemen? neem contact op voor de mogelijkheden.

IDEA Statica

IDEA statica is bedoeld om specialistische verbindingen te berekenen. Dit kunnen zowel staal-staal als beton-staal verbindingen zijn. Idea berekent de verbindingen niet op standaard formules uit de eurocode zoals de meeste.. maar d.m.v. een volledig spannings- en rekcontrole. Dit geeft meer ruimte voor creativiteit, maar ook slankere verbindingen.

hebben wij verbindingen voor u berekend met Idea en wilt u deze zelf kunnen ‘bekijken’? vraag ons het bestand -> IDEA beschikt over een online viewer, waardoor u naast de standaard/papieren uitvoer ook zelf de verbindingen kunt bekijken in een 360 graden omgeving.

MatrixFrame

Voor individuele spanten/constructiedelen of kleinere constructies gebruiken we MatrixFrame. Geen enkel programma is sneller en eenvoudiger om constructies op te zetten. Op deze manier kunnen we snel constructieve opzetjes maken en ook meerdere varianten beschouwen. MatrixFrame is breed inzetbaar voor hout- staal- en betonconstructies en van origineel Nederlands fabricaat. Matrix denkt en ontwikkeld vanuit de Nederlandse markt, met daarop toegespitste modules om de snelheid en kwaliteit te blijven verbeteren.