Waarom werkbezoeken?

vaak (nog) geen nut hebben..

waarom een werkbezoek vaak (nog) geen nut heeft..

vaak krijgen wij de vraag of we ‘even in het werk kunnen komen kijken’ echter heeft dit vaak weinig nut.. Doordat het huis afgewerkt is met bijvoorbeeld stucwerk of aftimmering kunnen we simpelweg de onderliggende constructie niet zien. De fundering zit uiteraard ook in de grond. Ook zaken als wapening van een bestaand gebouw zijn vaak enkel via archieftekening te achterhalen.

En niet onbelangrijk; het opvragen van bouwtekeningen kost vaak een paar tientjes, terwijl ons uurtarief op een veelvoud ligt, je kunt dus heel wat besparen! want met ‘even’ komen kijken, zijn we toch vaak snel een paar uur van ons werk af..

Hoe kom ik aan archieftekeningen?

Archieftekeningen zijn soms al in uw eigen bezit of bij de vorige eigenaar. Wanneer u echter niets bekend is, kunt u altijd het gemeentelijk archief raadplegen. Niet iedere gemeente is door de jaren heen even secuur geweest met het bijhouden van haar archief, maar vaak is er wel iets voorhanden. Vooral qua digitalisering hebben gemeenten de laatste jaren niet stilgezeten, vrijwel alle archieven zijn de laatste jaren gedigitaliseerd. Wij raden dan ook aan om het volledige archief op te vragen i.p.v. losse gegevens, normaal gezien is dit namelijk even duur en u bent zeker dat we geen gegevens missen. De kosten voor het opvragen van (digitale) archiefstukken verschilt per gemeente, u kunt daarvoor uw gemeente raadplegen.

Contactgevens van enkele (lokale) gemeenten

Bergeijk                              (mailtje sturen met adres en gegevens naar:) info@bergeijk.nl

Valkenswaard                   https://www.valkenswaard.nl/bouwtekeningen-inzage-verleende-vergunningen

Eersel                                  https://www.eersel.nl/bouw-inzien-archiefdossiers

Waalre/Aalst                     https://www.waalre.nl/inwoners-en-ondernemers/bouwplannen-bouwvergunning-inzien.html

Leende/Heeze Sterksel    https://www.heeze-leende.nl/bouwplannen-en-bouwtekeningen-bekijken

Eindhoven                          https://www.eindhoven.nl/bouwtekening-of-bouwdossier-opvragen

Zijn er geen (archief) tekeningen beschikbaar?

Als er helemaal geen archieftekeningen beschikbaar zijn komen we uiteraard graag alsnog bij u langs. Ook mocht in het werk blijken dat er diverse afwijkingen t.o.v. archieftekeningen zijn.

Indien gewenst kunnen we vooraf de aanvullende kosten hiervoor inschatten (om klanten niet meer te laten betalen dan nodig is, wordt bij offertes standaard geen rekening gehouden met werkbezoeken).

Bij voorkeur plannen we het werkbezoek dan in, wanneer de afwerkingen verwijderd zijn/de constructie goed zichtbaar is, zodat het bezoek ook echt iets toe kan voegen.